Dommerbloggen

Dommerbloggen

Om bloggen

Dommerbloggen er en blogg for norske basketballdommere til felles nytte og glede, og kanskje til noens frustrasjon. Innlegg med grovt språk eller usaklig/fornærmende innhold vil bli modifisert/fjernet. Savner du en kategori kan du sende oss en mail.

FIBA European Women’s Basketball Summit 2017

InternasjonaltOpprettet av J@nK 10 juli, 2017 12:59

I år var det jeg som fikk æren av å dra på den ellevte "FIBA European Women’s Basketball Summit" i Postojna, Slovenia fra 02. - 08. juli. Hver nasjon hadde muligheten til å sende en dommer, en coach og to U15- spillere. Det var Eira Stirling (coach), Henriette Eggen Mjøs (spiller), Hanne Nybø (spiller) og meg (dommer) som representerte Norge under campen. I år var det rekordmange deltakere med 34 dommere fra forskjellige nasjoner.


Gjennom hele campen var det to dommerinstruktører fra FIBA, Julien Chantal fra Frankrike og Kati Nynäs fra Finland, som ledet opplegget for dommerne. Vi hadde også gjesteforedragsholdere som Jasmina Juras, som i dag er FIBA- dommer på heltid. Hun delte sine erfaringer som internasjonal dommer og hennes utfordringer i forhold til det å være kvinnelig dommer. Dubravka Martinovic, som er idrettspsykolog, hadde foredrag om mental forberedelse i forhold til det å være dommer.

Dagene våre startet kl. 07 med fysisk aktivitet som løping, styrke, tøying og sirkeltrening, fulgt av frokost. Resten av dagen bestod av foredrag i klasserom, samt 5x5 og 3x3- kamper på ettermiddagen/kvelden. Disse foredragene omhandlet basic 3PO- regler, 3x3-regler, play discussions og tilbakemelding fra kampene vi dømte.Samtidig med den internasjonale campen ble det også arrangert en slovensk camp, hvor vi byttet på å dømme deres kamper. Alle kamper foregikk på tre forskjellige nærliggende arenaer, både ute- og innendørs.

Dag 4, etter noen lange dager, hadde vi en etterlengtet hviledag hvor turen gikk til Slovenias kyst, til byen Portoroz. Her tilbrakte vi 4 timer med solslikking, bading og is.

Campen endte fredag 07. juli med straffeskytterkonkurranse, trepoengskonkurranse, 1mot1, samt finaler i 5x5 og 3x3. Dommerne spilte også kamp mot trenerne, men det endte dessverre med 4-poengs tap. Senere på kvelden var det avslutningsseremoni på Postojnas torg. Her fikk alle utdelt diplomer og det ble delt ut priser for blant annet beste dommer, beste spiller og beste trener. Deretter ble kvelden avsluttet med mat og drikke på Proteus restaurant.

Dette var en fantastisk og lærerik opplevelse, hvor jeg ble kjente med mange dyktige og fantastiske folk som jeg kommer til å holde kontakten med videre. Jeg vil takke NBBF for nominasjonen og for denne muligheten til å utvikle meg som dommer.

Sommerhilsen fra
Jone  • Kommentarer(0)