Dommerbloggen

Dommerbloggen

Om bloggen

Dommerbloggen er en blogg for norske basketballdommere til felles nytte og glede, og kanskje til noens frustrasjon. Innlegg med grovt språk eller usaklig/fornærmende innhold vil bli modifisert/fjernet. Savner du en kategori kan du sende oss en mail.

Scania Cup 2019

InternasjonaltOpprettet av J@nK 29 april, 2019 17:43
Påsken er for mange hytteturer, ski og ferie, men for mange basketfolk er påsken synonymt med turneringer på tvers av landegrenser. Helt siden 1981 har det i Södertälje, et lite stykke utenfor Stockholm, vært arrangert Nordisk Mesterskap for klubblag i aldersbestemte klasser. De beste lagene fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island blir invitert på bakgrunn av tidligere resultater, eller spiller kvalifiseringskamper i hjemlandet før de møtes til årets store happening. I år ble det spilt 420 kamper fire dager, fredag - mandag, i 13 ulike haller. Totalt konkurrerte 155 lag og 139 dommere fra fjærnt og nært var i aksjon. Fra Norge var vi 12 lag og 4 dommere som deltok på Scania Camp; Alexander og Gabriel Ochoa Svendberg, Alexander Reiertsen og Josefine C. Stokke Haugom.

Nytt i år var at dommerne selv kunne melde seg på enten main camp eller elitecamp. Forskjellen på disse to var hovedsakelig at dommerne i elitecampen dømte de høyere aldersklassene i crew sammen og campen bar et større preg av "referee clinic"; med 2-4 kamper per dag og minst én elite-spesifik forelesning som ble holdt av høyt meritterte instruktører. Alle de norske dommerne var i elitegruppa, en gruppe på ca 60 dommere.

For elitegruppa startet campen allerede kl 11 torsdag 18/4, tidligere enn hva SC hadde annonsert (note to next year). Alan Richardsson, som blant annet kjører sin egne dommer-clinic Can Do, startet showet med leksjoner i pick & roll, act of shooting og teamwork & trust før hovedcampen startet med 3PO-leksjon fra den tidligere NBA-dommeren Ronnie Nunn på banen i Täljehallen. Samtlige kamper i Scania Cup kjøres med 3 dommere.


"Scania Camp 2019 var en fin, og ikke minst lærerik opplevelse. I år dømte jeg ni kamper totalt, der to av dem var G00 kamper i hovedarenaen, Täljehallen A. Den første var en tøff kamp mellom to svenske lag, Alvik Basket og Högsbo Basket, der Högsbo vant i overtid. Neste kamp var mellom vertslaget SBBK (Södertälje BBK) og Sverresborg Hoops fra Norge. Under kampen ble jeg observert av Alan Richardson som kom med gode innspill og tilbakemeldinger. De andre dagene ble jeg observert av Rune Ressel Larsen og Caspar Schaudt. Nivået var høyt og de fleste kampene var tøffe og jevne. Jeg er storfornøyd med årets Scania Camp. I år har jeg fått flere og bedre kamper enn i fjor, lært masse nytt og møtt nye mennesker. Scania Camp er noe jeg anbefaler alle dommere som vil bli mer dreven på dømming og 3PO."
- Gabriel Ochoa Svendberg (til venstre på bildet over)

Hver kveld var det et større møte med hele dommergruppa med generell informasjon, gjennomgang av situasjoner som hadde skjedd den dagen (video) og fokus for neste dag. I det møtet var slutt ble nominasjonene publisert - da ble det en jakt på å finne ut hvilke to dommere du skulle tilbringe morgendagen med (ett og samme crew for alle kampene hver dag).


"At de i årets utgave av Scania Cup gav mulighet for å melde seg på enten main- eller elitecamp gjorde dette til en lærerik og ikke minst tilpasset turnering og dommerclinic for nye 3PO-dommere og godt erfarne. Elitegruppa dømte hovedsakelig med andre erfarne dommere og fokuset trengte ikke å være på "hvordan dømme i 3PO" som flere slike turneringer fort kan ha fokuset på. Observasjoner av Ronnie Nunn, Luigi Lamonica, Roger Harrisson og Caspar Schaudt gav noen nye momenter å jobbe med på banen. Og med leksjoner fra Richardson, Stokes og Nunn om temaer som alltid kan vinkles i forskjellige retninger gjorde at vi alle fikk faglig input å ta med oss videre. Jeg har vært på mange turneringer og referee clinics hvor mye av det samme går igjen og igjen - her var det meste om momenter ved yrket som ikke er "ferdigsnakket". Som rookie i Scania Camp, står jeg igjen med et veldig godt og lærerikt opphold og mange nye kollegaer på tvers av landegrenser. Jeg vil anbefale både andre forbundsdommere og erfarne regionsdommere som ønsker å ta steget videre å bli med til Södertälje!"
- Josefine C. Stokke Haugom (til venstre på bildet over sammen med Patrick Keohane fra Irland og Egor Braynin fra Russland)

Fredag var Richard Stokes (Director of Officiating, Euroleague) på plass i Södertälje og startet sin første leksjon med "Skills - image on the court". De påfølgende dagene var han hovedforeleser med temaene teknisk foul og mekanikk/posisjonering. Hang man litt igjen i møterommet etter forelesningene, kunne du fort få med deg litt ekstra-input der Stokes jobbet litt ekstra med sine egne fra Basketball England.

På lista av instrukører som jobbet med de norske dommerne har vi Euroleague-dommeren Luigi Lamonica, tidligere dommer og director of officials i NBA, Ronnie Nunn, FIBA instruktør Alan "Can Do" Richardson, tidligere FIBA-dommer Roger Harrisson, FIBA-dommer Rune Ressel Larsen fra Danmark, Caspar Schaudt fra Sveits og FIBA-dommer Sonia Teixeira fra Portugal.


"Av mine 9 kamper i Scania var tre av dem i hovedhallen. Ronnie Nunn observerte to av kampene mine, en på fredag og en på søndag da jeg fikk dømme en av kvartfinalene i G02. Lørdag ble jeg observert av Luigi Lamonica da vi dømte kvartfinale for J00 der Ullern møtte Södertälje. På mandag fikk jeg to semifinaler i G03. Jeg stort sett fornøyd med hvordan Scania cup gikk. Jeg fikk gode kamper, og ble observert av gode instruktører. "
- Alexander Ochoa Svendberg (til venstre på bildet over)


Den norske deltakelsen i årets Scania Cup er også omtalt på vår nettside; basketballdommer.com.

Flere bilder fra turneringen er lagt ut på cupens hjemmeside, fotograf er tidligere FIBA-dommer David Turner.

  • Kommentarer(0)//blogg.basketballdommer.com/#post143

Amir og Filip på camp

InternasjonaltOpprettet av J@nK 28 sep., 2018 19:55
100km sør for Warszawa ligger byen Radom, hjembyen til basketballklubben Rosa Radom som inntil nylig har hatt lag i Champions League. Kamper på internasjonalt nivå er vanlig kost for klubben og en pre-season-turnering tiltrekker seg et godt nivå av lag og spillere som ønsker å vise seg frem. Blant land som var representert var det overvekt fra Polen selv og basketnasjonene Litauen og Tyskland. Ikke overraskende var det duket for høy intensitet og gode kamper i arrangementets to turneringer for henholdsvis tidligere ligaspillere og U16 Menn.

Før dommeroppdragene ble utdelt, fikk Filip et hyggelig tilleggsoppdrag. Det er ikke hver dag man kan være på tomannshånd med en finaledommer fra Euroleague, men Luigi Lamonica trengte skyss fra Warszawa til Radom og dermed kunne Filip tjuvstarte campen med en av instruktørene i bilen.


Fra venstre: Grzegorz Ziemblicki (FIBA Instructor), Todd Warnick (EL referee coach), Filip Szczesny, Marcin Kowalski (EL), Igor Dragujevic (EL), Michal Proc (FIBA referee), Jakub Zamojski (EL), Sasa Pukl (EL), Amir Suljevic, Luigi Lamonica (EL), Jose Carrion (NCAA D1 og FIBA Americas).

Vel fremme ble vi kjent med resten av campdeltakerne. Som med instruktørkorpset og lagene var også dommerne en mangfoldig gjeng. Av de fjerneste landene var Kuwait, Quatar, Saudi-Arabia og Senegal og Hong Kong representert. Likevel også en god del kollegaer fra nabolandet Sverige (bl.a. FIBA-dommeren Rickard Ericsson) og andre som vi kjenner fra Nordisk mesterskap og Scania Cup. Og sist men ikke minst, medisinstudenten Amir Suljevic som nylig flyttet til Polen. Omtrent 30% av dommerne var kvinner og tre av deltakerne var aktive FIBA-dommere.

Dagen etter ankomst var kampene i gang. Kampantrekket var, litt overraskende, hvite sokker, shorts og briller;) Riktignok var dette spesielle kamera-briller der dommerne selv i tillegg til hovedkameraet tok opp hele kampen på video. På den måten var det mulig å analysere kampene fra alle vinkler – et ypperlig analyseverktøy for forbedring av mechanics og posisjoner.

Etter kampene fikk vi tilbakemeldinger og ble bedt om å lage klipp av spesifikke situasjoner fra de ulike vinklene. En annen viktig kvalitet ved campen var at frivillige yngre dommere stilte opp som sjåfører og kjørte deltakerne mellom hotellet og hallene. Det gjorde at det var god tid til å analysere kampene; en ting som dessverre ofte blir nedprioritert i andre turneringer.

Tilbakemeldingene var spesifikke, noe som gjorde at man kunne jobbe med individuelle ferdigheter. Det var også mye fokus på mechanics, riktig anvendelse av de nye reglene og å bruke stemmen aktivt, både etter at man har blåst og generelt i kamp. For «verbal officiating» og mechanics hadde vi egne treningsøvelser på banen der vi øvde på å si hva vi blåser, rapportere foul med stemme og «sharp walk» (ikke løpe). Mechanics-økten fokuserte på close down og rotasjoner samt at lead skal kunne komme helt over og snu seg før center slipper ballen og beveger seg til ny trail-posisjon.

Sasa Pukl delte tips om «time management» , Todd Warnick om å ta cross step både inn på banen og ut mot sidelinjen som bakre dommer. Spesielt spennende var Luigi sitt foredrag om game management der han delte sine erfaringer og ga tips til hvordan håndtere konkrete utfordrende situasjoner. Han fortalte også om sin vei til toppen der han blant annet brukte seks år i samme divisjon før han ble forfremmet til nasjonale serier i Italia.

Instruktørene var tilgjengelig til enhver tid til å svare på spørsmål eller diskutere situasjoner. Også nå, to uker etter campen, har vi mulighet til å ta kontakt med instruktørene og ta opp temaer fra campen på portalen «referee.pl».

Alle kampene vi dømte var utfordrende på hver sin måte – enten på grunn av nivået på kampene, krevende coacher eller at crewet var fra forskjellige kontinenter. Noen av dommerne dømte sine første kamper i 3PO.

Amir hadde mange av toppoppgjørene i U16- turneringen og én senior menn kamp. Han ledet også noen av kampene som Crew Chief og ble nominert til finaleoppdraget i U16-turneringen sammen med svenske Sara Månsson og slovakiske Veronika Malčeková.

Filip dømte finalen i seniorturneringen sammen med to slovakiske dommere. Han var også en av 3 utvalgte dommere som fikk dra til Warszawa for å dømme et oppgjør mellom to polske ligalag.

På camp i Polen: Amir Suljevic. Luigi Lamonica og Filip Szczesny

Alt i alt, har det vært både en sosial og lærerik opplevelse og vi er begge veldig fornøyde med å få en ordentlig tjuvstart på sesongen etter en lang sommer uten basket.

Amir og Filip
  • Kommentarer(0)//blogg.basketballdommer.com/#post142

Lærerikt i Slovenia

OpplevelserOpprettet av J@nK 12 juli, 2018 14:22
I den første uken av juli ble det arrangert FIBA European Women`s Basketball Summit i Slovenia - årets beste mulighet til å treffe kvinnelige aktører i basketballmiljøet på et sted.

Hvert av de nasjonale forbundene i FIBA Europe ble invitert til å sende to U15-spillere, en coach og en dommer. Norge sendte i utgangspunktet tre deltakere: Dommer Alicja Helena Wilk fra Oslo og spilleren Maria Viktoria Haukenes fra Bergen. Den andre spilleren - Maren Eskeland Schutz (Bergen), måtte dessverre melde avbud.

Hovedformålet for campen var uten tvil å styrke kvinnebasketen i Europa. Campen samlet spillere, trenere og dommere fra ulike land med forskjellige erfaringer som vi kunne dele med hverandre.

Fra venstre: Özlem Yalman, Alicja Wilk, Jasmina Juras

Gjennom hele campen var det fire dommerinstruktører fra FIBA, Kati Nynäs fra Finland, Özlem Yalman fra Tyrkia, Jasmina Juras fra Serbia og Davorin Nakic fra Kroatia. Det var utrolig lærerik å bli kjent med de dyktige instruktørene. Både Jasmina og Ozlem delte sine erfaringer som internasjonale dommere og fortalte om utfordringer i forhold til det å være kvinnelig dommere.

Idrettspsykologen Dubrovka Martinovich holdt foredrag om mental forberedelse og hvor viktig er å ha balanse mellom mental og fysisk forberedelse. Der lærte vi at det å være dommer er ikke bare noe du kan gjøre uten forberedelser, vi er dommere hele tiden – ikke bare på en bane i dommersklær. Det er en livsstil, og man må endre livsstilen sin og trene mye. Vi lærte enkle teknikker for hvordan man kan få til korte og effektive treningsøkter, og hvilke øvelser vi kan bruke under oppvarming før en kamp – tusen takk Özlem!Dagene våre startet kl. 08 med fysisk aktivitet som løping, styrke, tøying og sirkeltrening, fulgt av frokost. Resten av dagen bestod av foredrag i klasserom, samt kamper med 5-mot-5 og 3-mot-3 på ettermiddagen/kvelden.

Disse foredragene omhandlet basic 3PO, regler for 3-mot-3, "play discussions" og tilbakemelding fra kampene vi dømte. Det var stor fokus på bruk av dommertegn, og vi hadde en lærerik oppgave; ’’Signal communication’’, der vi måtte signalisere ulike ting til et kamera, type overtredelse eller foul – anbefales til alle som vil forberede sin tegngiving.

Dagene avsluttet ganske seint, men nesten hver dag hadde vi nok energi til å ta en tur ut med både dommerne og trenerne. Der prøvde vi å forstå hverandre bedre, og vi snakket om utfordringer både som kvinnedommer og som kvinnetrener.

Samtidig med den internasjonale campen ble det også arrangert en slovensk camp, hvor vi byttet på å dømme deres kamper. Kampene foregikk både inne i hall og på utebanene med en fantastisk utsikt til fjellet.Hovedformålet for FIBAs camp er selvfølgelig å bli bedre som spillere, dommere og coacher, men også for å bli kjent med hverandre. Basketballmiljøet er en veldig stor familie. Derfor hadde vi en fridag på onsdag. Vi tok turen til Postojna Cave for å ta et gruppebilde, og videre til stranda i byen Portoroz. Det ble fantastiske fire timer med bading, is og hygge.

Campen ble avsluttet på fredag med ulike allstarskonkurranser, blant annet straffeskyting (Maria fra Norge fikk 2.plass, det var så nær seier!), finalen i 5-mot-5, og til slutt 3-mot-3 finalen. På kvelden var det avslutningsseremoni på torget i Postojna med påfølgende buffetmat og live musikk. Alle fikk diplom og det ble delt ut priser til de beste spillerne, beste trener og beste dommer. Beste dommer i campen ble Ceilia Toth fra Ungarn.
Dette var en fantastisk og lærerik opplevelse, jeg ble kjent med mange dyktige og fantastiske folk som jeg kommer til å holde kontakten med videre. Jeg vil takke NBBF for nominasjonen og for denne muligheten til å utvikle meg som dommer.

Sommerhilsen fra
Alicja


  • Kommentarer(0)//blogg.basketballdommer.com/#post141

Nordisk Mesterskap 2018

InternasjonaltOpprettet av J@nK 05 juli, 2018 21:36
Nordisk mesterskap ble i år spilt i Kisakallio i Finland, ca én times kjøretur fra Helsinki. Dette er en landslagsturnering for U16 og U18 kvinner og menn, som består av Danmark, Sverige, Finland, Island, Estland og oss fra lille Norge. I fem dager konkurrerer disse seks nasjonene i et seriespill, der den som troner på toppen av tabellen ender opp som nordisk mester i hver klasse.

Fire dommere fra hver nasjon plukkes ut til turneringen, og utgjør de 24 dommerne som fordeles på 36 kampnominasjonene hver dag. Hvert land sender også med hver sin instruktør, til å observere og analysere kampene. Petri Mäntylä og Kati Nynäs fra Finland har ansvar for opplegget for dommerne i denne turneringen, med hjelp fra instruktørene.


Norge var representert ved dommerne Amir Suljevic, Tennaz Javid, Mantas Buinauskas og Joakim Arroub. Viola Gyorgyi måtte melde avbud, og vi hadde dessverre ikke mulighet til å sende med instruktør denne gangen.

Dommerne ble plukket opp på flyplassen i Helsinki, og kjørt til Kisakallio. Personlig ble jeg (Joakim Arroub) plukket opp sammen med den finsk-polske dommerne Karol Kowalski og Gunnar þór Andrésson fra Island, som begge var et veldig hyggelig gjensyn fra Nordisk i Solna I 2013. For de av oss som har opplevd Nordisk i Solna, så var dette en ganske annerledes opplevelse. Der Solna er en bydel i Stockholm, som byr på mange kulturelle muligheter utenom turneringen, er Kisakallio en isolert idrettsplass som befinner seg i ingenmannsland bestående av bofasiliteter, kantine og sportsarenaer. På den positive siden gjør det at det sportslige fokuset blir større.

Hver morgen begynte med morgentreninger kl. 08:00. Rain Peerandi, instruktør og Euroleague-dommerne fra Estland, var ansvarlig for disse øktene med intervall og styrketreninger. Vi fortsatte så med dommerklinikk med teoretiske og praktiske gjennomgang om hva som forventes av dommerne på dette nivået. I tillegg ble det gjennomgang med videoer fra alle kampene fra dagen før.


Kampene startet kl. 13:30, tre og tre kamper omtrentlig samtidig, og de siste kampen gikk kl. 20:30. Kantinen var hele tiden åpen, der de serverte frokost, lunsj og middagsretter, og man kunne spise så ofte man ville til en hver tid.

Dommerne hadde 1-2 kamper pr. dag, og ingen av de fire norske dommerne hadde dømt siden U19 NM i april. Derfor ble det ekstra viktig med restitusjon etter hver kamp og gode fysiske og mentale forberedelser foran hver ny kamp. Hver arena var godt utstyrt med treningsrom, sykler og tilgjengelig is-poser for nedkjøling.

Forberedelser til kampene ble først gjort individuelt, med fokuspunkter fra formiddagens leksjoner, og videoanalyse av tilbakemeldinger fra forrige kamp. Pre-gamene er veldig forskjellig fra de ulike dommerne fra de ulike landene, både i innhold, seriøsitet og ikke minst lengde. Her opplever jeg at vi i Norge ligger et lite steg foran resten av Norden. For oss fra Bergen var det nok en god forandring å dømme med helt nye dommere som vi ikke kjenner til fra før, da det byr på utfordringer i forventinger, vaner, kommunikasjon og tolkning av retningslinjene.

Rammene rundt kampene var gode, og observatørene var engasjerte og spesifikke i sine tilbakemeldinger gjennom og etter kampene. Alle kampene var tilgengelig på video ca. 30 minutter etter kampen, og da ble det gjort analyser med crewene. Her føler jeg at denne gruppen i Nordisk generelt ligger noen hakk foran vår gruppe i Norge. Personlig plukket jeg opp gode erfaringer gjennom samtaler med observatørene og de beste dommerne fra denne turneringen.

Vi fire norske dommerne avtalte i tillegg å observere hverandre, med feedback fra et annet perspektiv, og close-up bilder og videoer for å få et bedre innblikk i hvordan vi selv ser ut på nært hold. Rett og slett en tettere "en-til-en" oppfølging.


Alt i alt stilte Norge med et godt team, og vi fikk svært gode tilbakemeldinger fra alle instruktørene. Min erfaring etter mitt tredje opphold i Nordisk, er at vi gang på gang på gang er på høyde med resten av Norden, om ikke over. et viser at vi jobber godt med dommerutviklingen i Norge.

Joakim Arroub

  • Kommentarer(0)//blogg.basketballdommer.com/#post140

FIBA European Women’s Basketball Summit 2017

InternasjonaltOpprettet av J@nK 10 juli, 2017 12:59

I år var det jeg som fikk æren av å dra på den ellevte "FIBA European Women’s Basketball Summit" i Postojna, Slovenia fra 02. - 08. juli. Hver nasjon hadde muligheten til å sende en dommer, en coach og to U15- spillere. Det var Eira Stirling (coach), Henriette Eggen Mjøs (spiller), Hanne Nybø (spiller) og meg (dommer) som representerte Norge under campen. I år var det rekordmange deltakere med 34 dommere fra forskjellige nasjoner.


Gjennom hele campen var det to dommerinstruktører fra FIBA, Julien Chantal fra Frankrike og Kati Nynäs fra Finland, som ledet opplegget for dommerne. Vi hadde også gjesteforedragsholdere som Jasmina Juras, som i dag er FIBA- dommer på heltid. Hun delte sine erfaringer som internasjonal dommer og hennes utfordringer i forhold til det å være kvinnelig dommer. Dubravka Martinovic, som er idrettspsykolog, hadde foredrag om mental forberedelse i forhold til det å være dommer.

Dagene våre startet kl. 07 med fysisk aktivitet som løping, styrke, tøying og sirkeltrening, fulgt av frokost. Resten av dagen bestod av foredrag i klasserom, samt 5x5 og 3x3- kamper på ettermiddagen/kvelden. Disse foredragene omhandlet basic 3PO- regler, 3x3-regler, play discussions og tilbakemelding fra kampene vi dømte.Samtidig med den internasjonale campen ble det også arrangert en slovensk camp, hvor vi byttet på å dømme deres kamper. Alle kamper foregikk på tre forskjellige nærliggende arenaer, både ute- og innendørs.

Dag 4, etter noen lange dager, hadde vi en etterlengtet hviledag hvor turen gikk til Slovenias kyst, til byen Portoroz. Her tilbrakte vi 4 timer med solslikking, bading og is.

Campen endte fredag 07. juli med straffeskytterkonkurranse, trepoengskonkurranse, 1mot1, samt finaler i 5x5 og 3x3. Dommerne spilte også kamp mot trenerne, men det endte dessverre med 4-poengs tap. Senere på kvelden var det avslutningsseremoni på Postojnas torg. Her fikk alle utdelt diplomer og det ble delt ut priser for blant annet beste dommer, beste spiller og beste trener. Deretter ble kvelden avsluttet med mat og drikke på Proteus restaurant.

Dette var en fantastisk og lærerik opplevelse, hvor jeg ble kjente med mange dyktige og fantastiske folk som jeg kommer til å holde kontakten med videre. Jeg vil takke NBBF for nominasjonen og for denne muligheten til å utvikle meg som dommer.

Sommerhilsen fra
Jone  • Kommentarer(0)//blogg.basketballdommer.com/#post139

Copenhagen Invitational 2017

InternasjonaltOpprettet av J@nK 27 juni, 2017 16:03
Reisebrev fra København

Copenhagen Invitational er en årlig turnering som arrangeres i Farum, Danmark. Årets utgave var fullspekt med action fra start til slutt. Landslag i aldersklassene U14-U15 kjempet om det prestisjefulle trofeet.

Kampene ble avviklet med 3PO-mekanikk, der crewene ble satt sammen slik at alle skulle få en god og lærerik opplevelse.

Årets utgave hadde en høy grad av norsk representasjon – hele seks forbunds- og regionsdommere deltok som dommere og på tilhørende clinic. Norge var representert med Amir Suljevic (Bergen), Tennaz Javid (Bergen), Alexander Reiertsen (Trondheim), Akrem Dagnew (Oslo), Josefine Caroline Stokke Haugom (Trondheim) og Semjon Buldakov (Trondheim).

Alle de norske deltakere fikk dømme 5-6 kamper med 3PO og ble evaluert av dyktige instruktører fra bl.a. Danmark, Nederland og Luxembourg. Blant disse instruktørene var FIBA-dommere som f.eks. Rune Ressel Larsen (Danmark), Michel Glod (Luxembourg) og Serbias nasjonale dommerinstruktør Miodrag Licina.

Clinicen hadde mange interessante forelesninger, spesielt de to viktige temaene i dommeryrket: «Game understanding» og «Game management/Communication».

Dommernes dyktighet og regelkunnskap ble belønnet med nominasjoner til ansvarsfulle kamper (U15M finale, A. Dagnew) og flere av oss hadde mange kamper som crew chief sammen med dyktige crew.


De norske dommerne hyller turneringen for god kampkvalitet og gode tilbakemeldinger på hver eneste kamp. Det har vært en verdifull læring for oss, og mange vil nok vende tilbake til Farum Arena også i 2018.

Baskethilsen fra Farum,

S. Buldakov, A. Dagnew, J.C.S. Haugom, T. Javid, A. Suljevic, A. Reiertsen.  • Kommentarer(0)//blogg.basketballdommer.com/#post138
Neste »